Keňa Nyeri

Kód: 2482
300 Kč 1 200 Kč / 1 kg
Skladem
Můžeme doručit do:
11.6.2025

Skvěle pitelná Keňa s chuťovým profilem plným mléčné čokolády, citrusů a černého čaje.

Detailní informace

Dárek zdarma
Objednávky nad 1000 Kč
vám odesíláme zdarma
Kvalita od roku 2014
Kvalita
od roku 2014
Naše 4 kavárny - vyzvedněte si objednávku u nás
Přijďte si přivonět
do našich 4 kaváren
Rychlé doručení
Rychlé doručení
posíláme do druhého dne

Detailní popis produktu

O kávě

Káva se pěstuje ve vysoce položených oblastech s nadmořskou výškou od 1,600 do 1,850 metrů, kde jsou půdy bohaté na vulkanický písek. Květení probíhá mezi březnem a dubnem a sklizeň se rozkládá od listopadu do ledna. Kávová zrna jsou pečlivě vybírána a dodávána do centrálních zpracovatelských závodů, známých jako 'Coffee Factories', které obvykle fungují jako družstva. Po ručním sběru farmáři dodávají třešně ke zpracování, kde jsou pečlivě tříděné, loupané, fermentované 12 až 16 hodin a následně omyty ve vodě z horských potoků. Sušeny na vyvýšených postelích a pravidelně otáčeny pro rovnoměrné sušení, zatímco pracovníci procházejí sušící se kávu a odstraňují poškozená zrna.

Káva v Keni

Přestože pěstování kávy začalo v Keni poměrně pozdě, toto odvětví si získalo a udrželo působivou pověst. Od počátku produkce je keňská káva uznávána pro svou vysokou kvalitu, pečlivou přípravu a vynikající chuť. Naše sesterská společnost v zemi, Kenyacof/Sucafina Kenya, spolupracuje s farmáři po celé zemi, aby zajistila, že tyto výjimečné kávy získají uznání, které si zaslouží.

Více než 600 000 drobných pěstitelů, kteří obhospodařují méně než 5 akrů, dnes tvoří 99 % keňské populace pěstující kávu. Jejich farmy pokrývají více než 75 % celkové plochy pro pěstování kávy a produkují téměř 70 % kávy v zemi. Tito farmáři jsou sdruženi do stovek farmářských družstev (Farmer Cooperative Societies - FCS), z nichž všechna provozují alespoň jednu továrnu. Zbývající část roční produkce pěstují a zpracovávají malé, střední a velké pozemky. Většina větších statků má vlastní pračky.

Většina keňské kávy se kompletně pere a suší na vyvýšených lůžkách. Země si stále udržuje pověst země s vysokou kvalitou a důrazem na detail v mnoha pracích stanicích. Nejlepší továrny používají přísné postupy třídění při příjmu třešní a v mnoha z nich pracují stejní vedoucí pracovníci po celá léta.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Kafe
Druh kávy: Arabika
Chuťový profil: Ovocný
Zpracování: Promyté
Farma/Stanice: Kapkiyai Multipurpose Cooperative Society Limited
Odrůda: SL28, SL34, Batian a Ruiru11
Nadmořská výška: 1 880 - 2 021 m.n.m.
Majitel: 1007 členů Kapkiyai Cooperative
Subregion/město: Songhor, Nandi County
Velikost farmy: 286 hektarů
Zpracování: promyté
Cupping score: 86.25

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz