Kolumbie Tumbaga Bezkofein
Kód: 2055/1KG 2055/250 Zvolte variantuDetailní popis produktu
o kávě
Káva Tumbaga je pojmenována podle slitiny zlata, mědi a stříbra, která se v Kolumbii používala k výrobě drobných, často náboženských předmětů. Tato slitina symbolicky spojovala protichůdné energie slunce (zlato) a měsíce (stříbro) a vytvářela rovnováhu mezi protiklady, podobně jako naše káva Tumbaga Sugarcane Decaf. Naše Tumbaga je vynikající šálek bez kofeinu, který vám dodá energii, aniž byste kvůli němu v noci nespali.
Náš dodavatel o této kávě říká
Naše káva Tumbaga Sugarcane bez kofeinu, která pochází ze společnosti Sucafina Colombia, posouvá kávu bez kofeinu na vyšší úroveň. Zatímco většina káv bez kofeinu používá starší kávy, my začínáme s vysoce kvalitní kávou pocházející z našeho integrovaného dodavatelského řetězce.
Protože víme, že proces dekofeinizace zvýší sladkost a kyselost, naše týmy kontroly původu pečlivě vybírají kávu s vysokým obsahem tělních látek, vysokou sladkostí a nízkou kyselostí. Díky silnému základu vytváříme vyvážený, čokoládový a sladký šálek, o kterém jsme přesvědčeni, že je nejlepší na trhu.
Díky neuvěřitelné klimatické rozmanitosti Kolumbie jsme schopni nabízet konzistentní profil kávy Tumbaga po celý rok. Díky našim udržitelným dodavatelským řetězcům, v nichž se sklízí celá úroda, můžete tuto konzistenci očekávat za dostupné ceny a zároveň podpořit odolnost producentů. Zásobování se řídí dobou sklizně a v letních měsících pochází zpravidla z Tolimy nebo Caucy a v zimě z Antioquie nebo z regionů v Eje Cafetero.
Zpracování sugarcane decaf
Při dekofeinaci kávy cukrovou třtinou se používá přirozeně se vyskytující sloučenina ethylacetát (EA). EA se při tomto procesu získává z melasy (vedlejší produkt při výrobě cukru). Protože se EA vyskytuje v přírodě, je tento proces označován jako "přírodní dekofeinizace".
Proces výroby EA je poměrně jednoduchý. Kávová zrna se navlhčí vodou a EA v nich cirkuluje. EA se váže s kofeinem v kávových zrnech a extrahuje kofein, přičemž většina ostatních chuťových látek zůstává zachována. Po dosažení požadovaného množství kofeinu se zbytky EA ze zrn odstraní napařením.
Káva v Kolumbii
Kolumbie pěstuje a vyváží kávu proslulou svým plným tělem, jasnou kyselostí a bohatou dochutí již od počátku 19. století.
Kolumbie se může pochlubit širokou škálou klimatických a geografických podmínek, které vytvářejí jedinečnou chuť kávy. To také znamená, že doba sklizně se může značně lišit. Ve skutečnosti Kolumbie mezi všemi svými různými regiony produkuje čerstvou úrodu téměř po celý rok.
Rostoucí důraz na speciální kávový průmysl mění způsob, jakým obchodníci a zemědělci podnikají. Stále častěji se stává, že farmáři vyčleňují nejkvalitnější zrna ze svých lotů a prodávají je samostatně. Tyto loty vyšší kvality se často prodávají pod specifickými značkami nebo příběhy.
Kromě široké škály profilů Kolumbie v posledních 10 letech rychle rozšířila své možnosti certifikace. Nejběžnějšími dostupnými certifikacemi jsou Fairtrade, Rainforest Alliance, UTZ a Organic.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kafe |
---|---|
Zpracování: | promyté |
Určeno na přípravu: | espresso |
Nadmořská výška: | 1400 - 2100 m.n.m. |
Odrůda: | mix odrůd |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.